Groep 2B

Juf Carla en juf Mathilde zijn dit jaar de leerkrachten van groep 2B.

juf Carla

juf Mathilde

Wij zijn groep 2B. Wij hebben 21 leerlingen in de klas. Onze juffen zijn Juf Carla en juf Mathilde. Onze juffen vinden het heel erg belangrijk dat we met plezier naar school gaan. Dat we betrokken zijn met de dingen die er in de klas gebeuren. We leren dat we lief moeten zijn voor elkaar. We leren samen spelen, overleggen, samenwerken, problemen oplossen. Onze dagindeling is heel erg duidelijk. Dat vinden we fijn. Zo weten we precies wat er gaat gebeuren. We beginnen elke dag in de kring. De ene dag zitten we allemaal in de kring en soms zijn het kleine groepjes kinderen in de kring. De rest gaat zelfstandig spelen of als je iets gepland had voor die dag op ons planbord ,ga je daarmee aan de slag. We mogen de juf dan niet storen. Juf doet Puk, onze klassenknuffel, de rode muts op zodat we zien dat juf aan het werk is met een groepje kinderen. Na spelen en werken gaan we naar het speellokaal of naar buiten. We zijn dan lekker in beweging. 1 x in de week doen we Rots en Water in het speellokaal. Dat is een weerbaarheidstraining. Zo leren we te zeggen wat we wel of niet leuk vinden d.m.v allemaal leuke spelletjes. Eten doen we gezamenlijk in de kring. Na de lunch is het weer speel-werktijd. En het laatste half uurtje van de dag halen we nog een frisse neus en doen we een spel buiten.

Het is dus superleuk in groep 2!

Wat is er te doen in Groep 2B?