Groep 1B

Juf Rikje is dit jaar de leerkracht van groep 1B.

juf Rikje

Wij zijn de instroomgroep. Na de zomervakantie is juf Rikje gestart met acht kinderen en dat zijn er inmiddels al 15, Leuk! Wij starten ‘s ochtends met een wat langere inloop omdat wij juist dan veel tijd besteden aan het ‘elkaar leren kennen’. Er komen immers telkens nieuwe kinderen ons een bezoekje brengen of proefdraaien. Wij moeten dus extra veel aan elkaar wennen en dat doe je in een ongedwongen sfeer. Klinkt dit allemaal zo eenvoudig? Nou dat is het niet…… veel kinderen kennen elkaars naam nog niet, om maar iets te noemen.
Dagritme is erg belangrijk, want zo wennen we aan veel routines die ons de zekerheid geven om een schooldag goed aan te kunnen. We willen wel… maar onze armen zijn te kort en eigenlijk onze aandacht ook… Daarom zitten we iets korter in de kring. We oefenen ook al met plannen op het planbord. Zelfredzaamheid komt voor goed leren.
Op maandag, woensdag, vrijdag is er een taalkring, het kan dus zo zijn dat u dan een “klankentrein” langs hoort komen. Op dinsdag en donderdag een rekenkring. Wij leren eigenlijk de hele dag…. Of het nou is waar we wonen (adres) of wie de eerste, 2e , 3e (rangtelwoord) is met het omkleden. We leren van elkaar en met elkaar, ‘helpen’ hebben wij hoog in het vaandel. Wij gaan regelmatig gymmen en we zijn veel buiten.
Ons streven is dat elk kind met veel plezier naar school gaat en zich hier veilig en gezien voelt. We maken er samen een prachtig (eerste! 1e ) schooljaar van.

Wat is er te doen in Groep 1?

jun
do
Veldkeishow groep 1b
jun 29 @ 14:30 – 16:00

Voorstelling voor de ouders/verzorgers groep 1b: 13.15 uur.

jul
do
Veldkeishow groep 7
jul 6 @ 12:00 – 14:00

Voorstelling voor de ouders/verzorgers groep 7: 13.15 uur.
Oudergesprekken
jul 6 @ 14:30 – 20:30
jul
di
Veldkeishow groep 4
jul 11 @ 12:30 – 14:00

Voorstelling voor de ouders/verzorgers groep 4: 13.15 uur.