Groep 1A

Juf Rikje is dit jaar de leerkracht van groep 1A.

juf Rikje

juf Jannette

Hallo, wij zijn de instroomgroep. Na de zomervakantie zijn juf Rikje en juf Jannette gestart met 13 kinderen en er komen er gelukkig nog meer bij !!!! Leuk! Wij besteden veel tijd aan het ‘elkaar leren kennen’. Er komen immers telkens nieuwe kinderen ons een bezoekje brengen of proefdraaien. Wij moeten dus extra veel aan elkaar snuffelen en dat doe je in een ongedwongen sfeer. Klinkt dit allemaal zo eenvoudig? Nou dat is het niet…… veel kinderen kennen elkaars naam niet, om maar iets te noemen.
Dagritme is erg belangrijk, want zo wennen we aan veel routines die ons de zekerheid geven om een schooldag goed aan te kunnen. Zo is ook het wc bezoek een heel ‘dingetje’. We willen wel… maar onze armen zijn te kort en eigenlijk onze aandacht ook… Daarom zitten we iets korter in de kring (En iets meer op de wc). We oefenen ook al met plannen op het planbord. Zelfredzaamheid komt voor goed leren.
En ook daaraan doen we: onderwijs. Op maandag, woensdag, vrijdag is er een taalkring, het kan dus zo maar zijn dat u dan een “klankentrein” langs hoort komen. Op dinsdag en donderdag een rekenkring. Maar weet u … wij leren eigenlijk de hele dag…. Of het nou is waar we wonen (adres) of wie de eerste, 2e , 3e etcetera (rangtelwoord) is met het omkleden. We leren van elkaar en met elkaar, ‘helpen’ hebben wij hoog in het vaandel. Wij gaan regelmatig gymmen en we zijn veel buiten.
Het is ons streven dat elk kind met veel plezier naar school gaat en zich hier veilig en gezien voelt. Laten we er een prachtig (eerste! 1e ) schooljaar van maken: kind, ouders en de juffen.

Wat is er te doen in Groep 1?

ma
Regel van de week: Als ik een probleem niet zelf kan oplossen, waarschuw ik de pleinwacht
okt 30 – nov 3 all-day
ma