Groep 6

Meester Reinier is dit jaar de leerkracht van groep 6.

meester Reinier

Wat doet de groep?

In onze groep zes zitten 19 kinderen, waarvan 10 meisjes en 9 jongens. De hele week staat meester Reinier voor de groep.

De volgende vakken komen zoal aan de orde: lezen, rekenen, taal, spelling, gym, geschiedenis, aardrijkskunde, verkeer, maar ook tekenen en sociale vaardigheden. Een paar keer per jaar zijn er BTO lessen (Brede Talent Ontwikkeling). Vier weken achter elkaar mogen de kinderen kiezen waarmee ze kennis willen maken (denk aan: theater, dans, muziek, techniek, tekenen, ondernemen etc..)

We hebben een continu-rooster op school, dat betekent dat we met elkaar lunchen in de klas. Tijdens de pauze kijken we het jeugdjournaal of leest de meester voor. In beide gevallen is er een nabespreking met een stelling, een anekdote of andere verhalen.

Groep 6 is een belangrijk jaar met betrekking tot de overgang van de middenbouw naar de bovenbouw. Het is een druk jaar waar verschillende nieuwe dingen aan de orde komen. Zo leren ze bij het rekenen werken met breuken en procenten, optellen en aftrekken onderelkaar en daarnaast ook nog staartdelingen maken.

Bij het taal- en spelling werk wordt er meer en meer geschreven en leren de kinderen de werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige tijd en de verleden tijd.

Met begrijpend lezen wordt er gebruik gemaakt van “Nieuwsbegrip”. Actuele nieuwsberichten worden gebruikt als leesteksten. Iedere week staat er een andere stategie centraal waar de kinderen uitleg over krijgen, waar ze vervolgens in kleine groepjes mee aan het werk gaan.

Het eind van het jaar gaan we gezellig op schoolreis.

Kortom een druk en leerzaam schooljaar!

Yurls_goto

Wat is er te doen in groep 6?

jan
22
ma
Regel van de week: Ik maak mijn taak af en weet wat ik moet doen als ik klaar ben met mijn taak.
jan 22 – jan 26 all-day
jan
24
wo
School Moves Volleybal
jan 24 all-day
feb
1
do
BTO
feb 1 @ 12:45 – 13:45
feb
5
ma
Toetsweek Cito
feb 5 – feb 9 all-day
feb
6
di
Filmfestival
feb 6 all-day
feb
8
do
BTO
feb 8 @ 12:45 – 13:45
feb
12
ma
Toetsweek Cito
feb 12 – feb 16 all-day
feb
14
wo
Bibliotheek op school: Toppers uit de bieb
feb 14 @ 09:00 – 10:00
feb
15
do
BTO
feb 15 @ 12:45 – 13:45
feb
22
do
BTO Uitmarkt
feb 22 @ 12:45 – 13:45