29 mei 2015 – Het Veldkei schoolfeest 15.00 – 19.00 uur

Het thema dit jaar is “Markt”.

Alle leerlingen van “de Veldkei”  mogen 2 dingen maken, die verkocht worden op de markt. De leerlingen van groep 5 t/m 8 maken bij een van deze 2 dingen ook iets wat te maken heeft met techniek. Tijdens het schoolfeest verkopen de leerlingen hun eigen gemaakte spullen onder begeleiding van een volwassene in een kraam. Dit zal vrijblijvend in kleine groepjes plaatsvinden van steeds 2 kinderen die het leuk vinden om te verkopen. Iedere klas heeft zijn eigen kraam voor de verkoop. De opbrengst van de “markt” zal gebruikt worden voor nieuw spelmateriaal op het plein zodat er voor iedereen keuze genoeg is om mee te spelen.

Ook kunnen kinderen en volwassenen een tafel / grondplekje huren voor  2.50 euro om eigen spullen van thuis te verkopen. Geen eten of drinken. Wat niet verkocht wordt , gaat gewoon weer mee naar huis. De opbrengst is natuurlijk voor jezelf.

Er zijn dit jaar ook weer kramen met drinken, lekkere broodjes hamburger, saté, soep en andere lekkernijen zoals popcorn, suikerspin etc.

Gedurende de markt zijn er verschillende optredens van onze leerlingen te bewonderen. Ze kunnen  zingen, dansen, moppen tappen, goocheltrucs of bijvoorbeeld een quiz doen. Het wordt dit keer geen wedstrijd, maar iedere deelnemer krijgt een aardigheidje.

Ook zal er een verloting zijn, waarbij weer leuke prijsjes te winnen zijn.

Daarnaast kunnen de kinderen hun energie kwijt op een groot luchtkussen en een stormbaan.

Leerlingen van groep 8 gaan schminken en nagels lakken bij kinderen die dat willen  en houden een sponsorloop van 13.15 uur – 14.00 uur. De opbrengst hiervan is dan voor bekostiging van hun film.

Voor alle hapjes , drinken en andere activiteiten zullen weer bonnen verkocht worden op woensdag 27 mei om 8.00 uur en 12.15 uur en donderdag 28 mei.om 8.00 uur en 12.00 uur in de centrale hal van onze school. Ook op de dag zelf kunt u nog bonnen kopen in de hal. Een bon kost 50 eurocent. Eigen spullen die ouders en leerlingen op het achterplein verkopen moeten met contant geld betaald worden.

We hopen er met zijn allen weer een heel gezellig feest van te maken.

De feestcommissie.